Belső utazás segítése

„Az 1960-as évek központi gondolata, mely szerint mi magunk teremtjük saját világunkat, óriási lökést adott a holisztikus egészségszemlélet elterjedésének. Az azóta eltelt évtizedek kutatásai nyomán pedig mára már hatalmas mennyiségű információ áll rendelkezésünkre, hogy mit is tehetünk egészségünk megőrzéséért ill. helyreállításáért.

Miért találjuk azonban olyan gyakran, hogy bár minden lehetséges terápiát kipróbáltunk, mégsem tapasztalunk jelentős javulást? Brandon Bays-el, BELSő UTAZÁS létrehozójával is pontosan ez történt. Az ő személyes tapasztalatából született meg ez a megalapozott tudományos magyarázattal rendelkező rendkívül gyakorlatias módszer, a belső utazás.

Régóta tudjuk, hogy a betegségek kialakulásában jelentős, sokak szerint meghatározó szerepet játszanak az érzelmi-lelki tényezők. A jelenség tudományos magyarázatát azonban csak a 90-es években adta meg Candace Pert professzor, az „Érzelmek molekulái” című könyvében. Dr. Pert kimutatta, hogy az elme tevékenysége nem korlátozódik az agy területére, hanem az egész testben mindenhol jelen van. Az elme és a test az érzelmeken keresztül kommunikál egymással – peptidek (aminó savak) és sejtreceptorok jelentik a kapcsolat biológiai alapjait. Kísérletei azt bizonyították, hogy minden esetben, amikor egy érzelmet elfojtunk, meghatározott kémiai anyagok kerülnek a vérbe és ezek a sejtreceptorokhoz eljutva blokkolják azokat. Ha a sejtreceptorok hosszabb időn keresztül zárva maradnak, nagy a valószínűsége, hogy testi betegség alakul ki. A folyamat azonban megfordítható: amikor a belső utazás során kapcsolatba kerülünk a sejtekben tárolt memórián keresztül az elfojtott érzelmekkel és „kitisztítjuk” azokat, majd megbocsátunk, akkor a sejtreceptorok újból megnyílnak és megindulhat az érzelmi és testi gyógyulás.

A módszer valódi utazásra invitál, egész életünkre érvényes bérlettel. A belső utazások során saját mélyebb bölcsességünk tárja fel előttünk az igazságot, s az újabb utazásokban ez a bölcsesség egyre mélyül. Megmutatja, hogy ahol áldozatnak hittük magunkat, mi magunk járultunk hozzá akaratlanul a helyzet kialakulásához. S hogy, ha az önmagunk iránti elfogadást és empátiát könyörtelen őszinteséggel ötvözzük, magunk teremthetjük meg saját szabad világunkat, melyben minden pillanatban ott lüktet az Élet szépsége és gazdagsága.” Heltay Klára: Excalibur 1. évf. 1. sz. 2005. május